Opulent Dress

Conditii inchiriere

Acest document conține termenii și condițiile aplicabile pentru închirierea de produse de la Nic & Ana Style SRL prin intermediul website-ului opulendress.ro. `Pentru „Termenii si conditiile” de folosire a site-ului cu tot ce implica acest lucru, va rugam sa accesati documentul „Termeni si conditii”!

Condiii inchiriere

Prezentul document reprezintă contractul dintre dumneavoastră („Client”) și Opulent Dress („website”, „magazinul”, „noi”, „Nic & Ana Style SRL”, „Opulent Dress SRL”). Acesta stabilește termenii și condițiile în care dumneavoastră veți închiria produse de îmbrăcăminte prezentate pe website („produsul”) din partea Opulent Dress prin website (opulendress.ro).

Va rugăm să citiți cu atenție prezentul document inainte de a bifa „Am citit, am înțeles și sunt de acord cu termenii și condițiile aferente închirierii” sau „Trimite comanda” ori înainte de a semna documentul fizic. Termenii și condițiile de inchiriere pot fi modificate de la o utilizare la alta a serviciilor noastre. Prin bifarea „Accept” sau „Trimite comanda” ori prin semnarea „documentului”, dumneavoastră sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre și deveniți parte la acest contract, inclusiv Termenii și condițiile pentru website și Politica de confidențialitate. Dacă nu sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre, bifați „Nu accept”, nu plasați comanda ori nu semnați „documentul”. În acest caz nu vom putea accepta comanda dumneavoastră și nu va putem închiria produsul dorit.

Ne rezervăm dreptul de a modifică termenii și condițiile, iar orice modificare se va aplica închirierii oricărui produs, după data modificării. Acest document se aplică de fiecare dată când folosiți serviciile noastre, pentru unul ori mai multe produse, individualizate în fiecare comandă.

Nicio altă formă a termenilor și condițiilor (preprintate ori disponibile în altă formă) nu este aplicabilă închirierii.

Sunteți de acord și înțelegeți că doar închiriați produsul și că Nic & Ana Style SRL (opulendress.ro) rămâne proprietar al fiecarui produs. Produsele noastre pot fi închiriate doar de persoane având vârsta legală (minim 18 ani), care pot achita serviciul prin plată cu cardul sau plata ramburs. Prin bifarea „Accept termenii și condițiile din Acordul de Inchiriere” ori prin semnarea „Acordului” tipărit, atestați faptul că aveți vârsta legală și că sunteți autorizat să utilizați metoda de plată aleasă (inclusiv card de credit) cu scopul de a închiria produsele descrise mai jos.

 

Produsul.

Opulent Dress SRL, prin website-ul opulendress.ro, oferă servicii de închiriere de rochii de seară, salopete și alte articole de îmbrăcăminte semnate de designeri de renume mondial, la prețuri de până la 95% mai mici decât în magazinele de unde pot fi achiziționate. Prin comanda plasată puteți închiria maxim 3 produse la fiecare închiriere, alegand modelul dorit, mărimea și eventual culoarea.

 

Contractul.

Prezentul document reprezintă contractul dintre noi și dumneavoastră, referitor la produsul ales, în condițiile specificate pe website ori în scris. Prezentul document se completează cu informațiile din contul dumneavoastră Opulent Dress privind datele de identificare, produsele alese, durata închirierii, precum și alte informații relevante. Limba prezentului acord este limba română. În momentul plasării comenzii contractul va fi trimis pe adresa de email furnizată de dumneavoastră. Contractul poate fi de asemenea înmânat fizic în cazul unor erori tehnice. Dacă au intervenit erori cauzate de introducerea eronată a datelor de către dumneavoastră, le puteți îndrepta în secțiunea Contul meu. Greșelile survenite în urma completării datelor din contul dumneavoastră vă sunt imputate direct iar Opulent Dress nu își asumă consecințele survenite în urma completării greșite a formularului de comandă.

 

2. Prețul închirierii, Avansul, Modalități de plată, Durata închirierii, Anulări

Prețul închirierii

Este afișat pe website pentru fiecare produs, sub titlul produsului și deasupra mărimii acestuia. Costurile de livrare-retur sunt incluse în prețul afișat in sectiunea Cosul meu.

În cazul anulării comenzii cu cel puțin 10 zile înainte de prima zi de închiriere, valoarea comenzii se returnează integral, prin transfer bancar, în termen de maxim 7 zile lucrătoare. Dacă anulați comanda la mai puțin de 10 zile dar nu mai puțin de 3 zile înainte de prima zi de închiriere, valoarea comenzii nu se returnează însă se consideră credit pentru o închiriere ulterioară, valabil timp de 3 luni. Dacă anulați comanda la mai puțin de 3 zile înainte de prima zi de închiriere, valoarea comenzii devine credit pentru o închiriere următoare mai puțin suma echivalentă taxelor de transport, întrucât comenzile sunt trimise cu 2-3 zile înaintea datei solicitate de dumneavostră în momentul plasării comenzii, echivalentă cu data evenimentului.

 

Modalități de plată.

Plata se poate face cu cardul ori ramburs. Opulent Dress va debita cardul dumneavoastră cu prețul închirierii + transport tur-retur și vă va emite factura cu Prețul închirierii imediat ce ați validat telefonic datele introduse anterior plasării comenzii. Factura vă va fi trimisă pe email alături de contractul de închiriere. Prin plasarea comenzii pe website, ne autorizați să debitam cardul dumneavoastră cu suma reprezentând prețul închirierii. O rezervare a unui produs reprezintă o comandă, indiferent de data la care doriți să utilizați produsul, fiind necesar să faceți plata la momentul rezervarii.

 

Executarea contractului.

Contractul este încheiat la data confirmării comenzii, prin email de către Opulent Dress. Comanda se poate plasa oricând. Dumneavoastră alegeți ziua în care aveți evenimentul. Dacă ziua livrării este la mai puțin de 10 zile lucrătoare din momentul plasării comenzii, ne autorizați să executăm contractul la data indicată și renunțați la termenul legal de 10 zile lucrătoare pentru anularea comenzii cu restituirea integrală a valorii comenzii. Dacă ziua livrării este la mai puțin de 10 zile lucrătoare ori dacă produsul nu a fost încă livrat, puteți anula comanda urmând să suportați penalizările enumerate la punctul 2.

 

Denunțarea unilaterală a contractului.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de minim 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

 

Durata închirierii.

Durata inchirierii este de 3 zile. Dacă produsul este restituit mai devreme, prețul plătit pentru închirierea rochiei rămâne neschimbat. Închirierea nu poate fi prelungită. Dumneavoastră alegeți ziua evenimentului și locul în care doriți să vă fie livrat produsul. Rochia ajunge la dumneavoastră cu o zi înainte de ziua evenimentului selectată din calendarul existent pe fiecare pagină de produs.

 

Schimbarea produsului.

Dacă schimbarea se face cu mai mult de 10 zile de la data evenimentului, nu există taxe penalizatoare. Dacă schimbarea se face cu mai puțin de 10 zile înainte de prima zi de închiriere, iar produsul cu care se schimbă are prețul închirierii mai mic față de produsul închiriat inițial, diferența de preț se transferă ca și credit în contul dumneavoastră pentru o închiriere ulterioară, valabil timp de 3 luni. Dacă prețul închirierii rochiei cu care se schimbă rochia închiriată inițial este mai mare, se va plăti diferența dintre prețul de închiriere al rochiilor.

 

Promoții.

Promoțiile nu se cumulează între ele. De asemenea, promoțiile nu sunt valabile pentru comenzile și rezervările plasate anterior perioadei de desfășurare a promoțiilor.

 

3. Obligațiile companiei față de client

Livrarea produselor.

Vă vom livra produsul comandat, cu respectarea mărimii, culorii și modelului ales, cu o zi înainte de data indicată prin comandă. Produsul poate fi ușor diferit ca stil și culoare decât apare în fotografiile de pe website ori în catalog. Răspunderea noastră pentru livrarea produsului comandat este limitată la livrarea la data și locul indicat prin comandă. În caz de neexecutare, vă vom restitui integral prețul închirierii, dacă a fost deja achitat.

 

Returnarea produsului neutilizat datorită mărimii.

Dacă produsul nu este mărimea potrivită, îl puteți returna cu etichetele intacte în 24 de ore de la data primirii (cu excepția zilelor de duminică și a sărbătorilor legale), completând formularul de retur pe care vi-l vom pune la dispoziție la cerere sau contactându-ne prin chat sau telefon. În acest caz, va vom returna integral prețul închirierii (mai puțin costurile de livrare-retur, echivalente a 60 RON) în termen de 7 zile lucrătoare, prin transfer bancar.

 

Livrarea în aceeași zi valabilă doar pentru București.

Produsele noastre pot fi comandate și livrate în aceeași zi, în București (pentru comenzi plasate până la ora 16.00), prin confirmarea, în prealabil prin chat/telefon/email. Pentru celelalte comenzi, produsele vor fi livrate cel mai devreme în ziua următoare celei în care a fost plasată comandă. Modul de livrare și costurile livrării sunt alese exclusiv de Opulent Dress SRL. Produsul va fi curățat profesional, igienizat și livrat gata de purtat. Noi asigurăm curățarea și verificarea atentă a stării fiecărui produs. Folosirea produsului se face pe riscul dumneavoastră și nu suntem responsabili pentru problemele de sănătate cauzate de utilizarea produsului.

 

Returnarea produsului.

La livrarea produsului, vă vom asigura o etichetă de retur a produsului și instrucțiuni de returnare (Pachetul de Retur). Produsul se va returna în cutia și ambalajul în care a fost trimis.

 

Răspunderea Opulent Dress SRL. Garanții și despăgubiri.

Garanțiile pe care vi le acordăm, pot fi utilizate numai de către dumneavoastră și nu pot fi transmise ori vândute unei alte persoane. Garanțiile acordate sunt enumerate integral în prezentul acord. Garanțiile noastre nu se aplică în cazul încălcării de către dumneavoastră a obligațiilor ce vă revin. Singura despăgubire și singura răspundere a Opulent Dress pentru încălcarea prezentului acord, constă, la alegerea noastră și luând în considerare obligațiile noastre în situația anulării sau schimbării comenzii, în înlocuirea, cu eforturi comerciale rezonabile a produsului comandat ori în restituirea costurilor închirierii, excluzând costul livrării tur-retur.

Prezentele garanții sunt singurele acordate. Nicio altă dispoziție, expresă ori implicită, scrisă ori orală (inclusiv garanții privind vânzarea, utilizarea în anumite scopuri ori alte încălcări) privitor la produsele și serviciile noastre nu asigură garanții suplimentare.

 

Daune directe și indirecte.

În niciun caz, Opulent Dress SRL(ori furnizorii acesteia) nu este ținut răspunzător față de dumneavoastră ori față de un terț pentru daune speciale, incidentale, indirecte ori pentru pierderi de profit ori de despăgubiri, rezultate din produsele noastre ori legate de acestea, indiferent că sunt bazate pe garanții, contracte, răspundere delictuală, chiar dacă Opulent Dress a fost atenționată cu privire la aceste riscuri.

 

Utilizarea produselor pe riscul dumneavoastră.

Opulent Dress (ori furnizorii acesteia) răspunde pentru daunele ce decurg din prezentul contract, din produsele ori serviciile legate de acesta, pe bază de garanție, contract, prejudiciu, în limita costurilor de închiriere aferente prezentului Acord. Vă asumați integral și exclusiv responsabilitatea și răspunderea pentru orice daune cauzate de utilizarea produselor în timpul închirierii.

 

Prelucrarea de date cu caracter personal și confidențialitate.

Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este afisată pe site, la secțiunea Politica de confidențialitate si la Sectiunea Termeni si conditii de utilizare a site-ului.

 

4. Obligațiile clientului față de companie

Primirea produsului. Modalitatea de livrare disponibilă este livrarea prin curier rapid. După livrare, vă asumați întreaga răspundere pentru produs. Prin acceptul livrării prin curier, vă asumați obligația de a primi produsul la data și oră indicate de dumneavoastră prin comandă. Vă recomandăm să indicați pentru livrare o adresă securizată, unde o persoană (dumneavoastră ori o altă persoană indicată prin comandă) să preia fizic produsul. Produsul nu va fi livrat decât unei persoane pe bază BI.

 

Utilizarea produsului.

Vă asumați obligația de a folosi produsul cu mare grijă, ca și cum ar fi din colecția personală. Sunteți responsabil pentru orice pierdere, distrugere ori degradare, cauzate de furt, dispariții misterioase, incendiu, pete semnificative (de dimensiuni mari, care nu pot fi curățate) sau orice alte cauze, altele decât normale. Utilizarea normală acoperă pete minore care pot fi curățate, mărgele lipsă ori fermoare blocate și este acoperită în prețul închirierii. Dacă returnați un produs mai deteriorat decât presupune normala utilizare, sunteți de acord ca orice costuri de reparație să vă fie imputate și veți achita costul reparării ori înlocuirii produsului, așa cum vi le vom factura, determinate de noi raportat la valoarea de retail a produsului.

 

Returnarea produsului. Prelungiri ale închirierii.

Vă asumați obligația de a restitui produsul către Opulent Dress în Pachetul de Retur la data de retur indicată în factura aferentă comenzii dumneavoastră. Produsul va fi returnat până la ora 12 pm în ziua în care se termină închirierea.

Dacă pierdeți eticheta de retur, ne puteți contacta prin chat/email telefon și vă vom trimite o etichetă nouă. Dacă pierdeți cutia personalizată în care va fost trimis produsul, veți suporta costul aferent înlocuirii cutiei.

 

Returnarea peste termen. Clauza penală.

Dacă returnați produsul peste termenul de închiriere, un „Cost de intarziere” va fi debitat de pe cardul dumneavoastră ori vă va fi facturat pentru fiecare zi de întârziere. Costul suplimentar per zi de întârziere este de 30% din prețul închirierii, însă nu mai mult de 100% din prețul de producător al produsului. Costurile de întârziere sunt calculate pentru fiecare produs din comandă. Dacă nu ați returnat produsul în termen de 20 de zile de la data limită a returnării, vom constata o lipsă de retur și veți datora 100% din prețul la care a fost achiziționat produsul de la producător, afișat pe site ca „ Preț Vânzare ” Orice returnare după termenul de 20 de zile este sancționată cu 100% din „ Preț Vânzare ”. Dacă plătiți această sumă, produsul este al dumneavoastră, fără nicio garanție din partea Opulent Dress.

 

Recuperarea tuturor costurilor.

Dacă nu veți achita sumele pe care ni le datorați (Prețul închirierii, Costurile de întârziere, alte sume), suntem nevoiți să parcurgem proceduri de recuperare. Astfel, vă vom imputa prin procedurile legale, toate costurile restante, inclusiv onorariile de recuperare.

 

5. Accesul la servicii. Contul de client

Accesul la servicii este permis oricărei persoane care posedă sau își creează un Cont pe website. Accesul la servicii este posibil doar prin acceptarea Acordului de închiriere și a termenilor și condițiilor pentru website, inclusiv Politica de confidențialitate.

Excludere. Ne rezervăm dreptul de a vă înlătura din lista de clienți și de a vă refuza pe viitor închirierea de produse, în cazul oricărei încălcări a prezentului document.

 

Email. Newslettere și campanii.

Prin acceptarea acestui acord ori prin semnarea lui, sunteți de acord ca Opulent Dress să utilizeze informațiile introduse pe website ori pe comenzile scrise, inclusiv adresa dumneavoastră de email. Sunteți de acord să vă transmitem informații periodice și materiale promoționale, cum ar fi newslettere, anunțuri, etc.

Datele preluate de la dumneavoastră, în scopul expedierii newsletterelor pot și vor fi folosite de către Opulent Dress în limitele Politicii de confidențialitate.

Renunțarea la primirea newsletterelor se poate face în orice moment din secțiunea „Contul meu” de pe website.

 

6. Alte clauze

Prezentul document, (inclusiv Termeni și Condiții și Politica de confidențialitate pentru website) constituie întregul acord între dumneavoastră și Opulent Dress cu privire la produsele în cauza și este manifestarea de voința finală, completă și exclusivă, înlocuind toate acordurile anterioare scrise și orale cu privire la subiectul în cauză. Modificări pot fi făcute numai de către Opulent Dress.

Ne rezervăm dreptul de a rezilia sau modifica prezentul acord în orice moment, pentru orice motiv, cu o notificare pentru a vă aduce la cunoștință cauza de reziliere sau modificare. Renunțarea la orice termen sau condiție precum și orice încălcare a acestora nu va afecta niciun alt termen de condiție a prezentului acord. Acordul va fi guvernat de și interpretat în conformitate cu dispozițiile privitoare la contractul de locațiune, prevăzute în Codul Civil. Încetarea prezentului acord nu vă va scuti de orice obligații de plată aferente.

Dacă orice prevedere a prezentului acord este declarată ilegală, inaplicabilă, sau în conflict cu orice lege de orice autoritate care are jurisdicție asupra prezentului acord, valabilitatea celorlalte secțiuni sau a prevederilor acestui document va rămâne în vigoare și cu efecte depline.

Opulent Dress nu va fi răspunzător pentru imposibilitatea de a executa oricare dintre obligațiile sale de mai sus motivată de cauze de forță majoră.

 

Variantă actualizată la 5.04.2023